Un dispozitiv care are aspectul unui plasture, creat recent de o companie israeliană, s-a dovedit foarte eficient în tratamentul acneei. Plasturele este confecţionat dintr-un material impregnat cu molecule speciale care, atunci când intră în contact cu umiditatea naturală a pielii, creează un câmp electric de mică intensitate, care omoară bacteriile vinovate de apariţia acneei. În acelaşi timp, are capacitatea de a elimina şi celulele moarte de la suprafaţa pielii.
Nu are efecte adverseUn studiu preliminar, de dimensiuni mici, a arătat că plasturele poate trata acneea în numai trei zile dacă este lăsat să acţioneze timp de şase ore pe noapte. Fiecare plasture este de unică folosinţă şi conceput pentru a trata un singur coş, însă inventatorii noului tratament au în vedere mărirea dimensiunilor lui, pentru a acoperi o suprafaţă mai mare de piele.
Un alt avantaj al acestuia este că nu are niciun fel de efecte adverse, spre deosebire de tratamentele curente, care pot usca excesiv pielea, pot provoca greaţă sau care pot duce la îngrăşare şi la schimbări de dispoziţie.
Disponibil în doi ani În prezent, tratamentul revoluţionar este încă în teste clinice, urmând ca inventatorii să-i verifice eficienţa pe un număr de o sută de persoane cu acnee. Rezultatele acestui studiu sunt aşteptate la sfârşitul anului, iar dacă dispozitivul se va dovedi eficient, el ar putea apărea pe piaţă peste aproximativ doi ani.