O alta planeta din afara sistemului solar, pe care sa o colonizam si sa o facem locuibila, nu este un vis chiar atat de indepartat. Noile descoperiri si progresul stiintei ne indreptatesc sa speram ca, intr-o zi, ne vom putea muta intr-un mediu mai prietenos decat tot mai poluata planeta Pamant. Surprizele ar putea aparea chiar in urmatorii 10 ani, spun astronomii.
Exista multe alte planete mai mari decat Terra care pot prezenta avantajul unei atmosfere mai stabile si structuri geologice la fel de prielnice. Ele ar putea fi urmatorul camin al omenirii, informeaza
scientificamerican.com.
Aceste planete, posibil locuibile, s-ar putea afla chiar pe cerul instelat pe care il admiram in noptile senine de vara. Stelele mici pe care le zarim pot fi planete mult mai mari decat Pamantul. Insa, nu putem fi siguri in privinta conditiilor prezente acolo.
Ele pot fi atat de neprielnice, incat sa nu poate sustine viata. Atronomii afirma, insa, ca aceste planete indepartate ii pot gazdui pe oameni, chiar daca pe ele cutremurele si inundatiile au o intensitate mult mai mare decat pe Terra. Ei sunt, acum, in cautarea dovezilor care sa le indreptateasca afirmatiile.
Nu ar fi de mirare ca in urmatorii zece ani sa aflam de existenta vreunei astfel de planete. Pana acum, au fost descoperite circa 450 de planete aflate in afara sistemului nostru solar. Ele sunt gigantice, avand o structura similara cu a lui Jupiter.
Insa, unele indica faptul ca nu sunt cu mult diferite de Pamant. Toate sperantele sunt puse in sonda Kepler, trimisa special de NASA in acest scop, in 2009.